Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Ondernemer legt nieuwe golfbaan aan in Ermelo

PDF
Nieuws - Ermelo
maandag 21 augustus 2017 15:14

Ondernemer Mike Woltering uit Dronten legt in Ermelo een unieke golfbaan aan; The Links Valley, meldt Omroep Flevoland. Het is de eerste 9-holes baan in Europa die van twee kanten bespeeld kan worden. Daardoor is het mogelijk om op 26 hectare zandgrond van landgoed Uilenberg een golfbaan aan te leggen met achttien verschillende holes. Het initiatief is opmerkelijk omdat er in Nederland nauwelijks nog nieuwe golfbanen worden aangelegd. The Links Valley wordt gekenmerkt door grote hoogteverschillen en kwalitatief hoogstaande greens. De golfondernemer zal volgend jaar juni vooral op The Links Valley als manager actief zijn. Dat gaat niet ten koste van zijn bestaande onderneming in Dronten.  

Brandweerwinkel geopend door burgemeester Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
maandag 21 augustus 2017 13:17

Burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft vrijdagavond de brandweerwinkel geopend aan de Donkerstraat 35 (voorheen Dixons). Bij een woningbrand heb je gemiddeld 3 minuten om jezelf en je huisgenoten in veiligheid te brengen. Lukt je dat? Wat moet je daarvoor doen? Om hierachter te komen kun je vanaf vrijdag 18 augustus 2017 zes weken lang terecht in de ‘Three Minute Store’ van brandweer Noord- en Oost-Gelderland in Harderwijk. De brandweerwinkel is open op woensdag van 10.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. 

Verhoogde controle op lachgas in Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
maandag 21 augustus 2017 12:59

In Harderwijk wordt de controle op lachgas verhoogd. Handhaving Harderwijk meldt dat, nadat in het weekend veel lachgaspatronen werden gevonden aan de Parkweg, op het parkeerterrein bij sportcentrum de Sypel. Ook op andere plekken in Harderwijk worden steeds vaker dergelijke patronen gevonden. Gebruik van lachgas kan leiden tot zuurstoftekort in de hersenen en gevoelens van onrust en angst. Het gebruik van lachgas zorgt voor een korte en sterke roes, die vrolijk en lacherig maakt. Dat weegt volgens de politie echter niet op tegen de nadelen. Inmiddels zijn er al jongeren aan gebruik van lachgas overleden.

 

35ste editie Ballonfiësta Barneveld afgesloten

PDF
Nieuws - Barneveld
maandag 21 augustus 2017 12:48

Vrijdagavond is de Ballonfiësta Barneveld afgelast. Volgens de organisatie was het door de kans op buien en harde wind bovenin de lucht onverantwoord om de ballonnen op te laten stijgen. De nightglow ging wel door. Er werd een show opgevoerd met lasers, muziek en de vuren van de ballonnen. De 35ste editie van het jaarlijkse ballonnenspektakel sloot zaterdag af. Daarbij was aan een van de ballonnen een spandoek vastgemaakt met de tekst "Pluimveehouders sterkte". In de ballon zaten drie eierboeren die door 'eiergate' zijn getroffen. De organisatie van het ballonfestival wilde zo laten weten dat aan de pluimveehouders gedacht wordt. De boeren waren geselecteerd door de gemeente Barneveld in samenwerking met landbouworganisatie LTO Gelderse Vallei. 

Deel oude industrieterrein Haven Harderwijk wordt pop-up camping

PDF
Nieuws - Harderwijk
maandag 21 augustus 2017 07:42

Een deel van het oude industrieterrein in Harderwijk Haven wordt binnenkort tijdelijk omgetoverd tot een bijzondere kampeerplek aan de rand van de stad. Initiatiefnemers Bart Eleveld en Martine Butzelaar hebben de gebruiksovereenkomst voor het perceel voor het oprichten van een pop-up camping met de gemeente ondertekend. De camping kan tenminste tot eind 2019 in het gebied blijven. Komende periode worden de ondergrondse voorzieningen aangelegd, daarna starten de initiatiefnemers met de inrichting van het terrein. Op het noordelijke deel worden nu ruim 700 woningen gebouwd. Het zuidelijke deel is op dit moment grotendeels in gebruik als tijdelijk parkeerterrein. Na 2020 wordt het gebied omgevormd tot twee unieke woongebieden aan het water  met de namen De Stadswerven en De Kades.

 

Minder treinen en langere reistijd op Valleilijn

PDF
Nieuws - Algemeen
vrijdag 18 augustus 2017 12:28

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 augustus rijden er minder treinen op de Valleilijn. De reden zijn werkzaamheden. Het betreft de ritten tussen 23:45 uur en 07:45 uur. Er zullen dan geen trijden rijden tussen Barneveld Centrum en Amersfoort. De treinen van Ede-Wageningen naar Amersfoort van 01:23 uur en 01:53 uur komen ook in zijn geheel te vervallen. In de nacht van zondag 27 augustus op maandag 28 augustus rijden er na 23.15 uur geen treinen tussen Barneveld Centrum en Amersfoort v.v. De treinen vanaf Ede-Wageningen met vertrektijd 23:53 uur en 0:23 uur in de nacht 27 op 28 augustus naar Amersfoort komen te vervallen. Connexxion zet bussen in. Er rijdt een taxibusje tussen Barneveld Noord en het centrum. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. 

Brand bij boerderij Achterveld

PDF
Nieuws - Algemeen
maandag 21 augustus 2017 13:05

Bij een boerderij aan de Hessenweg in Achterveld is brand uitgebroken in een grote berg kuilvoer wat opgeslagen ligt in een open loods. De brand was snel geblust. Wel had de brandweer met behulp van twee graafmachines nog enige tijd werk om de hoop uit elkaar te trekken, in verband met de broei die er in zat. Er zijn geen gewonden gevallen. Foto: 112persfotografie. 

Auto in sloot in Barneveld

PDF
Nieuws - Barneveld
maandag 21 augustus 2017 12:53

In Barneveld is zaterdagochtend een auto in een sloot terecht gekomen. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Plantagelaan met de Oldenbarnevelderweg. De bestuurster van het voertuig raakte lichtgewond. De vrouw hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het voertuig raakte door het ongeval flink beschadigd en moest door een bergingsbedrijf uit de sloot worden gehaald. er wordt nog onderzocht hoe de vrouw in de sloot terecht kon komen. 

VVOG door naar 2e ronde KNVB-beker, DVS'33 Ermelo niet

PDF
Sport - Voetbal
maandag 21 augustus 2017 12:39

VVOG heeft met 2-0 gewonnen van zondaghoofdklasser Gemert en is daarmee doorgedrongen tot de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker. De goals kamen van Jeffrey Arends en Frank Hol. Dinsdag speelt VVOG in en tegen Barendrecht dat uitkomt in de tweede divisie. DVS'33 Ermelo verloor met 1-2 van Quick Boys uit Katwijk. Door het verlies wist de ploeg uit Ermelo zich niet te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. 

Nijkerk: Harry Hamstra overleden

PDF
Nieuws - Nijkerk
zaterdag 19 augustus 2017 10:47

Zaterdagmorgen is Harry Hamstra na een periode van ziekte is overleden. Harry was onder andere bekend door zijn kritische columns in "De Stad Nijkerk" onder het pseudoniem Cactus. Ook schreef hij wekelijks een column in het AD. Daarnaast was Harry zeer actief betrokken bij Voetbalvereniging Sparta Nijkerk. Hij voetbalde er jaren en trainde verschillende jeugdteams. Vervolgens werkte hij negen jaar als coach voor Veensche Boys. De laatste jaren was hij als technisch manager verbonden aan Sparta Nijkerk.Voor de wedstrijd van zaterdagmiddag werd een minuut stilte in acht genomen. Harry Hamstra is 59 jaar geworden. 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>