Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Psychisch onderzoek Michael P. van start

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 16 januari 2018 12:01

Michael P. wordt vanaf vandaag psychisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Dat is nodig in het kader van de zaak-Anne Faber. De rechter wil dat deskundigen een persoonlijkheidsonderzoek bij P. uitvoeren voordat een eventuele straf of maatregel wordt opgelegd. P. heeft Anne Faber gedood toen hij onder behandeling was bij Altrecht in Den Dolder. Hij zat in een kliniek, maar mocht buiten vrij rondlopen.

 

Oplettende Voorthuizense rijdt fietsendief in de wielen

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 16 januari 2018 11:49

Dankzij een alerte Voorthuizense heeft de politie een mogelijke fietsendief aangehouden. De vrouw ontdekte donderdag dat haar fiets - onlangs gestolen - te koop werd aangeboden op Marktplaats. Ze nam snel contact op met de politie en maakte de afspraak dat ze de politie zou inseinen als het daadwerkelijk om de gestolen fiets ging. Ter plaatse bleek dat inderdaad zo te zijn. De verdachte is vervolgens aangehouden en de fiets in beslag genomen.

 

Kootwijk start met opstellen dorpsvisie

PDF
Nieuws - Barneveld
dinsdag 16 januari 2018 11:34

In navolging van veel andere dorpen in de gemeente Barneveld, start Kootwijk met het opstellen van een dorpsvisie, een toekomstplan voor de ontwikkeling van het dorp. Dat meldt voorzitter Marjo van den Berg van belangenvereniging Kootwijk Vooruit. Daarmee hebben ze de eerste stap gezet. Medewerking van vereniging Dorpshuisen en Kleine Kernen Gelderland (DKK) in de vorm van begeleiding van het proces is inmiddels toegezegd'.

 

Careander krijgt Beste Werkgevers keurmerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 11 januari 2018 20:52

Careander uit Nijkerk heeft het Beste Werkgevers keurmerk toegekend gekregen. Het gaat om een drie sterren keurmerk, het hoogste dat mogelijk is. En dat betekent dat ze boven het gemiddelde van de branche gehandicaptenzorg scoren.  Het keurmerk is toegekend naar aanleiding van de resultaten van het medewerkersonderzoek dat in 2017 is gehouden. Van de medewerkers heeft 71 procent dit onderzoek ingevuld. Zij gaven Careander een werkgeversscore van 7,6.

 

Golden Years of Dutch Pop Music naar Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 11 januari 2018 20:41

Alvast voor in de agenda: 29 april komen in Nijkerk de grootste nederpophits uit de sixties voorbij. Tijdens de Golden Years of Dutch Pop Music worden de hits uitgevoerd door vele originele artiesten van toen. Het muzikale evenement zal plaatsvinden in Hart van Holland en wordt gepresenteerd door niemand minder dan Johan Derksen. Voor meer informatie kunt u terecht op goldenyearsofdutchmusic.nl.


 

Succesvol open huis Van Lodenstein College

PDF
Nieuws - Barneveld
donderdag 11 januari 2018 20:32

Het open huis van het van Lodenstein College (VLC) in Barneveld trok dinsdagavond vele belangstellenden naar het schoolgebouw aan de Lunterseweg. Vele ouders met kinderen uit de hoogste klassen van basisscholen lieten zich bijpraten over de opleidingsmogelijkheden die de school te bieden heeft. Ook kon ruimschoots worden bekeken en ervaren hoe de vervolgopleidingen er in de praktijk worden behandeld.

 

Winkelcentrum De Oosterpoort vervult wensen

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 16 januari 2018 11:36

In de maand december konden de inwoners van Nijkerk en het winkelend publiek in het winkelcentrum De Oosterpoort een Kerstwens invullen voor een dierbare, bekende of kennis. Uit de ingeleverde formulieren zijn drie wensen gekozen die gerealiseerd konden worden door de ondernemers van het winkelcentrum. Er is een waardebon ter waarde van 150 euro overhandigd door VakantieXperts, een Jumbo boodschappenpakket en gratis eten bij McDonalds.

 

Zon op Nijkerk is een succes

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 11 januari 2018 20:57

Zon op Nijkerk (ZON) heeft naar eigen zeggen in 2017 een mooie bijdrage kunnen leveren aan duurzaamheid in de gemeente Nijkerk. Voor 67 huishoudens in Nijkerk zijn in totaal 854 zonnepanelen geplaatst op vier verschillende daken van bedrijven en scholen. Deze bedrijven en scholen stellen daarvoor hun dak belangeloos beschikbaar voor inwoners van Nijkerk die zelf geen panelen willen of kunnen op hun eigen dak. In 2017 hebben ze via de zon al 73.000 kWh groene stroom opgewekt en daarmee 47.400 kilo CO2 bespaard.

 

Bouw sociale huurwoningen start in het voorjaar

PDF
Nieuws - Barneveld
donderdag 11 januari 2018 20:44

De bouw van de veertig sociale huurwoningen begint aankomend voorjaar. Deze week ondertekenden Woningstichting Barneveld en Nikkels Bouwbedrijf uit Twello hiervoor een overeenkomst.  Onder de veertig te bouwen sociale huurwoningen behoren acht beneden/bovenwoningen, negen seniorenwoningen en 23 eengezinswoningen. Ze vervangen de 28 woningen die in maart vorig jaar werden gesloopt. Volgens de Woningstichting voldeden deze 'niet meer aan de eisen van deze tijd'.

 

Verdachte bestelwagen aangetroffen in Stroe

PDF
Nieuws - Barneveld
donderdag 11 januari 2018 20:38

Een bestelauto die betrokken was bij een aanrijding op de Berghemseweg in Oss tijdens de nieuwjaarsnacht, is dinsdagochtend aangetroffen in Stroe. Ook heeft de politie een verdachte uit Driebergen in deze zaak aangehouden. Of dit de daadwerkelijke verdachte van het besturen van de auto is, is nog niet duidelijk. Later meldde zich een 39-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg op het politiebureau in Oss die een verklaring wilde afleggen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>