Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Marina Lanting-van Rhee populairste kandidaat

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 23 maart 2018 15:14

Marina Lanting-van Ree ontving woensdag 21 maart de meeste voorkeursstemmen van alle kandidaten in de gemeente Nijkerk (2131). Ze wordt op de voet gevolgd door CDA-lijsttrekker Joop van Ruler (2037 stemmen). Derde werd Nadya Aboyaaboub-Akkouh van PRO21 met 1883 stemmen. Lanting-van Ree is een nieuw gezicht in de Nijkerkse politiek. Eind 2017 werd bekend dat zij als lijsttrekker aan de slag mocht bij de fractie ChristenUnie-SGP. De partij wist haar zes zetels in de raad vast te houden en blijft de tweede partij van Nijkerk.

 

Flinke verkiezingswinst voor Nijkerkse vrouwen

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 22 maart 2018 15:06

Het aantal vrouwen in de Nijkerkse gemeenteraad is flink gestegen. Voor de gemeenteraadsverkiezingen telde de gemeenteraad nog slechts zes vrouwelijke volksvertegenwoordigers, nu worden dat er dertien, zo maakte de burgemeester Renkema vanochtend bekend. Overigens zijn het de kiezers zelf die het percentage nog extra omhoog hebben gekrikt. Ruby Horst (DLP), Linda de Wals (PRO21), Jolanda Nijeboer-van Dijk en Jacqueline Doppenberg (beiden VVD) verkregen hun zetel via voorkeursstemmen.

 

CDA blijft de grootste partij in Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
woensdag 21 maart 2018 20:46

Winst voor het CDA na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Waar in 2014 het CDA nog de grootste was met 7 zetels groeit de partij nu verder naar 8 zetels. De Nijkerkse kiezers belonen de zittende coalitie niet met een stijging in het aantal zetels. PRO21 blijft gelijk op 5 zetels, De Lokale Partij daalt van 5 naar 4 zetels en de VVD blijft gelijk op 4 zetels. De combinatie Christen Unie-SGP blijft op een tweede plek met 6 zetels. Met deze uitslag heeft de huidige coalitie geen meerderheid en moet er dus gezocht worden naar een andere samenstelling.

 

Getuigen wurging Agente Amersfoort gezocht

PDF
Nieuws - Politie
dinsdag 20 maart 2018 22:56

Naar aanleiding van de poging tot wurging van een polite agente afgelopen 10 maart heeft de politie van Amersfoort een matrixbord geplaatst met een oproep voor getuigen om zich te melden. Bij de actie raakten, buiten de bewuste agente,nog meer agenten gewond nadat het geweld door een groep jongeren tegen hen keerde. In het onderzoek naar het gewelds incident is het van belang om zoveel mogelijk getuigen te kunnen horen.Mocht u relevante informatie kunnen verstrekken, laat u dat dan weten op 0900-8844.

 

CDA tegen bouw nieuw gemeentehuis

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 20 maart 2018 22:52

Joop van Ruler en zijn CDA vindt de plannen voor de bouw van een nieuw stadhuis in Nijkerk helemaal niks. Het kan stukken goedkopere vindt de lijsttrekker van de christen-democraten.Hij stelt namelijk dat een renovatie van het bestaande stadhuis meer dan voldoende is. Belangrijkste argument is dat Het gebouw relatief jong is. Het staat er pas sinds 1994. Plannen om het nu al te slachtofferen vallen dan ook niet goed bij het CDA.

 

AED bij garage Huyskes

PDF
Nieuws - Nijkerkerveen
dinsdag 20 maart 2018 22:50

Voor burgerhulpverleners in de omgeving Nijkerkerveen heeft garage Joop Huyskes een nieuwe AED via een buitenkast beschikbaar gesteld. Deze kast is aangemeld bij HartslagNu en is afgesloten met een cijferslot. Deze code wordt toegezonden aan de burgerhulpverleners in de buurt bij een melding via 112 van een hartstilstand in de omgeving. Juist bij reanimaties is het van belang om deze zo snel mogelijk te beginnen. Een AED stelt een burgerhulpverlener in staat de reanimatie alvast op te starten in afwachting van de komst van professionele hulpverleners.


 

SGP steviger in het zadel in Barneveld

PDF
Nieuws - Nijkerk
woensdag 21 maart 2018 20:53

De SGP blijft zoals verwacht de grootste in Barneveld, met 8 zetels blijft het gelijk met de verkiezingen van 2014. Coalitiepartner Christen-Unie daalt naar 5 zetels, de VVD daalt naar 2 zetels en het CDA blijft gelijk op 5 zetels. Ook PRO'98 en Burger Initiatief verliezen stemmen en dalen respectievelijk naar 5 en 2 zetels. Al deze verloren stemmen komen terecht bij de nieuwe partij van lijsttrekker Mijntje Pluimers: Lokaal Belang. De nieuwe partij komt met 4 zetels in de Barneveldse raad. De huidige coalitie verliest 2 zetels, maar behoud een meerderheid in de raad. De lijst Van Den Brink behaalde geen zetel tijdens deze verkiezingen.

 

Rietdekkersbedrijf Boersen 3e bij wedstrijd

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 20 maart 2018 22:59

Rietdekkers Boersen uit Nijkerk is 3e geworden bij de verkiezing van het best Rietgedekt Pand van het Jaar 2017. De verkiezing werd georganiseerd door de Vakfederatie Rietdekkers die het Nijkerkse bedrijf ondermeer lof toesprak met de kwalificaties “Mooi, modern en een goed lijnenspel”.Het bewuste rietgedekte pand stond in de buurt van Doorn en was een van 25 panden die aan de hand van foto’s werd beoordeeld door branchegenoten en bezoekers aan de Rietdekkers beurs.Het bedrijf doet sinds 2013 mee aan de verkiezing en is 1 keer eerder in de prijzen gevallen.

 

Stoomgemaal gaat weer draaien

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 20 maart 2018 22:54

het is inmiddels traditie: tweede paasdag zal het stoomgemaal Arkemheen haar deuren weer openen. Het zal dan meteen een nieuw stoomseizoen van het gemaal inluiden. Door een groep vrijwilligers is er weer veel werk verricht om dit mogelijk te maken. De  ketel is compleet uit elkaar gehaald, vakkundig weer in elkaar gezet en ook weer goedgekeurd voor ingebruikstelling. De muren hebben ook weer een frisse witte kleur gekregen en ook is de kolenopslagplaats aangepakt.2 April is de seizoens ingebruikstelling. U vindt alle informatie hierover op stoomgemaal-arkemheen.nl

 

Inbraak in pr. Willem Alexanderschool

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 20 maart 2018 22:51

In de Pr. Willem Alexanderschool In Nijkerk is vorige week ingebroken.De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen donderdag 15 maart 19.00 uur en vrijdag 16 maart 07.30 uur ingebroken. De daders forceerden aan de achterzijde van de school een raam en klommen daar naar binnen. Er is ondermeer een laptop meegenomen. Bij het raam zijn schoensporen aangetroffen en de Forensische Opsporing heeft een nader onderzoek ingesteld. Mensen die iets hebben gezien kunnen contact opnemen via 0900-8844.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>