Koppelingen

Belediging hulpverleners Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 18 september 2018 17:09

De Nijkerkse wijkagent Robert Bronsink laat in een bericht op Facebook weten dat er vanmorgen rondom de uitslaande brand aan de Vuurdoornlaan één persoon is aangehouden. Dit omdat de persoon in kwestie beledigingen uitte richting de hulpverleners welke hard aan het werk waren. De persoon in kwestie is aangehouden, verhoord en mag zich later voor de rechter verantwoorden over het gedrag. De moraal van het verhaal van de wijkagent luidt: ''Bedenk je in ieder geval, dat wij als hulpdiensten er staan om hulp te verlenen en laat ons gewoon ons werk doen.''

 

Winkeldiefstal bij uitzendbureau in Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 18 september 2018 15:07

Bij een bedrijf aan het Verlaat in Nijkerk zijn maandag 17 september twee mobiele telefoons gestolen. De diefstal vond plaats rond 13.48 uur en ging zonder geweld gepaard. Twee mannen sloegen daarna op de vlucht via de Catharinastraat in de richting van de Torenstraat. De politie heeft van een bedrijf in de omgeving camerabeelden veilig gesteld en doet onderzoek.
 Eerder was er commotie op sociale media vanwege berichtgeving over twee overvallen in het centrum van Nijkerk. De politie ontkent dat en laat weten dat het alleen om deze winkeldiefstal gaat. Getuigen kunnen zich melden via 0800-6070 (of anoniem via 0800-7000).

 

Lezing Jan Terlouw in Bibliotheek

PDF
Nieuws - Nijkerk
maandag 17 september 2018 12:03

Jan Terlouw spreekt maandag 1 Oktober in de bibilotheek aan de Frieswijkstraat in Nijkerk over een duurzame wereld. In deze lezing komen zaken aan bod zoals stormachtige technologische ontwikkelingen, bevolkingstoename, klimaatproblemen en vluchtelingenstromen. Deze zaken maken het noodzakelijk de samenleving daarop aan te passen. De lezing begint om 19:30 uur. Kaartjes kosten € 12,50 dit is dan inclusief het boekje "we kunnen niet langer wachten" Kaartjes zijn online te bestellen www.bibliotheeknijkerk.nl De lezing wordt samen met de volksuniversiteit Nijkerk georganiseerd.


 

Autobrand op A28

PDF
Nieuws - Nijkerk
maandag 17 september 2018 11:15

Een autobrand heeft Zondagmiddag tot enige vertraging en overlast geleid op de A28 bij Nijkerk. Dit vond plaats op de rijbaan richting Amersfoort. De autobrand veroorzaakte daarbij een flinke file, waardoor automobilisten ruim 45 minuten vertraging opliepen. Ook aan de zijde richting Zwolle ontstond een kijkersfile. De oorzaak van de brand is onbekend, er vielen geen gewonden. Foto: Diederik Broekman.

 

Poging tot inbraak Samuel Gerssenlaan Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
zaterdag 15 september 2018 11:42

De politie is op zoek naar een inbreker die 14 september op heterdaad werd betrapt op de Samuel Gerssenlaan in Nijkerk. De dader(s) is mogelijk met hoge snelheid vertrokken in een grijs/zwart voertuig. Meer details zijn op dit moment onbekend. De melding kwam om 22.09 binnen bij leden van het 1000-ogen project waarna het verder verspreid werd. Het is al de tweede poging tot inbraak in dezelfde straat dit jaar. Op woensdag 7 februari was er ook een, toen werd geprobeerd om door het intikken van een raam een woning binnen te komen. Mocht u informatie hierover hebben, neem dan contact op met de politie via 0800-6070 (anoniem kan via 0800-7000).

 

Hardrijders in wijk Oldenbarneveld groot probleem

PDF
Nieuws - Barneveld
vrijdag 14 september 2018 16:48

Speelplekken, geluidsoverlast en hardrijders in de wijk, waren enkele van de onderwerpen tijdens de vergadering van wijkplatform Oldenbarneveld van donderdag 13 September. Ruim 50 aanwezigen spraken over deze belangrijke onderwerpen in hun buurt. Met name de hardrijders zijn al langer onderwerp van gesprek. Zo werd er al aandacht voor gevraagd in persoonlijke gesprekken, maar ook met spandoeken in de buurt. Voorzitter Willem Massier zou graag zien dat er weer wat nieuwe impulsen worden gegeven aan de wijk. De laatste grote actie is ruim 13 jaar geleden toen er veel in de wijk werd opgeknapt.

 

Uitslaande brand flatgebouw Vuurdoornlaan

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 18 september 2018 10:26

In een van de flats aan de Vuurdoornlaan in Nijkerk heeft een uitslaande brand grote schade veroorzaakt. Dinsdagochtend brak op de eerste verdieping brand uit, waarbij vlammen metershoog uit de ramen aan de balkonzijde sloegen. Bewoners van naastgelegen flats moesten uit voorzorg het gebouw verlaten. De woningen boven de flat waar de brand woedde, liepen rookschade op. Ten tijde van de brand was niemand in de desbetreffende flat aanwezig. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

 

Cursus 'Digisterker" in bibliotheek

PDF
Nieuws - Nijkerk
maandag 17 september 2018 11:53

De bibliotheek organiseert in de maanden Oktober, November en December drie cursussen van elke vier dagen om mensen wegwijs te maken op de computer. De cursus 'Digisterker'helpt om beter om te kunnen gaan met digitale formulieren zoals belastingaangifte, DigiD en toeslagen aanvragen. De cursussen zijn op dinsdagochtend van 09:30 tot 11:30 uur, of donderdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur. Deelname is gratis, wel zijn er kosten voor het werkboek, deze bedragen tien Euro. U kunt aanmelden op www.bibliotheeknijkerk.nl/eductatie/digisterker

 

Burgemeester Renkema zet beste beentje voor

PDF
Nieuws - Nijkerk
maandag 17 september 2018 11:01

Burgemeester Renkema heeft Zaterdag 15 September meegedaan in een voetbalwedstrijd van burgemeesters (NBE) tegen China Centre Zaandam. De wedstrijd vond plaats in het ADO stadion in Den Haag. Het burgemeesterselftal speelt ongeveer 10 keer per jaar en de opbrengst daarvan komt altijd ten goede aan de Leprastichting. De wedstrijd NBE tegen CCZ eindigde in 2-6 en leverde 1500 euro op.


 

Militaire oefening Falcon Autumn 17 september van start

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 14 september 2018 16:57

De luchtmacht oefent van 17 september tot 13 oktober in grote delen van het midden, oosten en noorden van Nederland. Tijdens de oefening Falcon Autumn wordt een scenario nagespeeld waarin een van de NAVO-landen wordt aangevallen. 2.200 grondtroepen en 22 vliegtuigen uit Nederland, België en Duitsland nemen deel aan de jaarlijkse training. Van woensdag 26 september tot en met woensdag 3 oktober wordt er op werkdagen over de Veluwe gevlogen. Defensie geeft aan dat er mogelijk geluidshinder kan ontstaan in deze periode.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>