Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Ermelose website heeft scoop rond moordenaar Pim Fortuyn

PDF
Nieuws - Ermelo
dinsdag 23 mei 2017 20:50

De website Ermelo van Nu heeft ontdekt dat Volkert van der Graaf, de moordenaar Pim Fortuin, zaterdag in Ermelo heeft meegedaan aan een hardloopevenement. Van der Graaf deed mee in de Halve Marathon van Ermelo. Hij schreef zich in onder de naam Erik de Bruin met als woonplaats Barneveld en liep een keurige tijd van 1.35.30, zo meldt de website. Een zeventiende plaats van de 136 lopers op de halve marathon. De organisatie wist niet dat Van der Graaf meedeed. Had men dat wel geweten, dan was er bovendien geen juridische grond om hem te kunnen weigeren. 

File op snelweg bij Nijkerk na kettingbotsing

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 23 mei 2017 20:44

In Nijkerk heeft maandagavond een ongeval plaatsgevonden waarbij vier auto's betrokken waren. Eén van de automobilisten zat nog in het voertuig en is er door de brandweer uitgehaald. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. De aanrijding vond plaats op 600 meter afstand van de afslag Nijkerk, Putten Zeewolde. De twee rijbanen van de A28 in de richting van Zwolle werden afgesloten. Vlak na het ongeval was er ook een lange file richting Amersfoort. Deze werd veroorzaakt door kijkers. Die file was al eerder opgelost. Foto: 112PersFotografie. 

Ermelo: Dindoa 1 wint van HKC, Dindoa 2 wint van MIA

PDF
Sport - Korfbal
maandag 22 mei 2017 09:58

Het eerste team van korfbalvereniging Dindoa uit Ermelo heeft zaterdag makkelijk gewonnen in de uitwedstrijd tegen het Utrechtse HKC. Het werd 15-25. Daarmee houdt Dindoa druk op Nova voor het kampioenschap. In het begin ging de wedstrijd van de nummer twee in de poule, Dindoa tegen de nummer drie in de poule HKC, redelijk gelijk op. Jonathan van der Beek opende de score waarna HKC direct de gelijkmaker zette. Kasper Velgersdijk sloot de score van Dindoa af door een kleine kans onder de korf goed te benutten waarmee de eindstand van 15-25 werd bereikt. Als het Bilhovense Nova punten laat liggen, kan Dindoa kampioen worden. Dindoa 2 deed erg goede zaken door met 17-19 te winnen van MIA. Hiermee deelt het tweede de eerste plaats met Telstar 2 en kan ook nog kampioen worden. 

Buurtvereniging Krachtighuizen energiezuiniger dankzij stimuleringsregeling Putten

PDF
Nieuws - Putten
maandag 22 mei 2017 09:41

Buurtvereniging Krachtighuizen profiteert als eerste van de stimuleringsregeling van de gemeente Putten. De buurtvereniging wil graag zelf haar energie opwekken. Geert Middel, voorzitter van het bestuur, klopte aan bij de gemeente voor ondersteuning hierbij. Bij buurtvereniging Krachtighuizen zijn zo’n 65 gezinnen actief, die een binding hebben met het buurtschap. De vereniging krijgt geen subsidie en moet in eigen onderhoud voorzien. De aanschaf van zonnepanelen is een logisch vervolg om de kosten van de energierekening in de toekomst terug te dringen. De panelen liggen inmiddels op het dak van buurthuis ‘t Krachtig Huus. Putten heeft de ambitie om in 2050 een klimaatneutrale gemeente te zijn. 

Twee keer brand in twee dagen tijd bij recyclingbedrijf Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
maandag 22 mei 2017 09:10

Het recyclingbedrijf Van Werven aan de Snellisustraat in Harderwijk is voor de tweede opeenvolgende dag getroffen door brand. De brandhaard van zaterdag was in dezelfde afvalopslaghal als vrijdag. Nadat zaterdag kort voor 20 uur een melding van zwarte rook uit het pand van Van Werven kwam werd meteen ingezet op een middelbrand, hetgeen inhoudt dat er twee blusvoertuigen op pad zijn gestuurd. Een kwartiertje later kon het sein brand meester worden gegeven. Om er voor te zorgen dat de vlammen niet opnieuw zouden oplaaien, werd het huisvuil door een kraan van het bedrijf uit elkaar getrokken. De brandweer bluste dit af. Er raakte niemand gewond. Hoe groot de schade is, is nog onbekend. Foto: 112PersFotografie. 

Vermist 2-jarig jongetje Barneveld teruggevonden

PDF
Nieuws - Barneveld
maandag 22 mei 2017 08:58

Zaterdag is de 2-jarige Aron uit Barneveld enige tijd vermist geweest. Uiteindelijk is de peuter teruggevonden vlakbij zijn huis. Een paar honderd mensen gingen zaterdagavond de straat op om naar het jongetje uit te kijken. De politie rukte met meerdere eenheden uit en zette een helikopter in. Bij de zoektocht werden ook reddingshonden ingezet en speurden agenten met rubberbootjes het water in de buurt af. Na een lange zoektocht werd het jongetje aangetroffen in de achtertuin van een overbuurman. Hij lag te slapen achter een vuilnisbak. De peuter maakt het goed. Barnevelder Wim Verweij trof het ventje achter de kliko aan. Hij had van de consternatie rondom de zoektocht niets meegekregen, maar werd door een overbuurman gewaarschuwd. Foto: 112PersFotografie. 

Vrachtwagen met keukens kantelt bij Barneveld

PDF
Nieuws - Barneveld
dinsdag 23 mei 2017 20:41

Op de A1 bij Barneveld is maandag een kleine vrachtwagen gekanteld. Vanwege de afhandeling van het ongeval, dat plaatsvond in de bocht van de afrit, was de afrit naar de A30 in de richting Ede afgesloten. De politie doet nog onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval. De vrachtwagen zat vol met keukens en keukenspullen. De bestuurder van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. 

Korfballers De Meeuwen Putten winnen van DOS

PDF
Sport - Korfbal
maandag 22 mei 2017 09:48

De korfballers van De Meeuwen hebben de thuiswedstrijd tegen KV DOS Kampen gewonnen met 23-18. De focus bij DOS ligt niet direct bij de laatste competitiewedstrijden. De kans is klein dat DOS rechtstreeks degradatie kan ontlopen. De tegenpartij speelde bij vlagen goed, maar was niet constant genoeg in het afronden van de kansen. Vanaf 2-2 nam De Meeuwen het heft in handen. Via 5-2 liep het uit naar 10-4. Nog voor rust kwam DOS wat dichterbij: 12-8. Iedere keer als de Kampenaren weer tot twee doelpunten verschil terugkwamen, was het De Meeuwen die daarna als eerste scoorde. In de slotfase, bij 19-15 liep De Meeuwen opnieuw uit naar een voorsprong van acht doelpunten. De inhaalrace van DOS stokte bij 23-18. Bij die stand floot scheidsrechter Mantel af. 

Man gearresteerd na beledigen agenten in Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
maandag 22 mei 2017 09:24

In Harderwijk heeft de politie zondag een man aangehouden wegens belediging van politieagenten. Het incident vond plaats op de Boekhorstlaan. De verdachte is een 40-jarige man uit Utrecht, die volgens wijkagent Jelle van Heerikhuize te boek staat als veelpleger met ruim 80 antecedenten. De verdachte zat als passagier in een personenauto waarmee een snelheidsovertreding was gepleegd. Zo rustig als de bestuurder was, zo over de rooie ging de passagier, aldus de wijkagent. Ronduit dronken riep hij de agenten van de motorbrigade 'teringlijers en kankerleijers' toe. Daarop werd de verdachte gearresteerd. 

Auto slaat over de kop in Putten

PDF
Nieuws - Putten
maandag 22 mei 2017 09:04

In Putten is zaterdagavond een automobilist met zijn auto over de kop geslagen. Het ongeval vond plaats op de Garderenseweg. De hulpdiensten zijn direct ter plaatse gegaan, waar ze een auto op zijn kop aantroffen. De automobilist is mogelijk de macht over het stuur verloren en in de berm terecht gekomen. Bij het ongeval raakte niemand gewond, wel was er, behalve forse schade aan het voertuig, ook enorme schade aan lantaarnpalen en het hekwerk van het weiland waar de automobilist tot stilstand kwam. Foto: Johan Wakker, politie Putten.  
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>