Nieuws - Algemeen
zaterdag 19 november 2016 20:12
PDF

De ondernemer in de schijnwerper: Heleen van Daatselaar en Jan Gardebroek

Dinsdag 15 november was er natuurlijk weer een uitzending van de ondernemer te horen op VOC Lokaal radio. Deze keer waren Heleen van Daatselaar van Hoda Wonen en Jan Gardebroek van Expert Nijkerk te gast. Heleen van Daatselaar nam 3,5 jaar geleden de winkel over van haar schoonouders en Jan Gardebroek is al 16 jaar eigenaar van Expert Nijkerk.

 

 

Heleen werkt sinds een aantal jaar met een aantal ondernemers uit de buurt samen. "We proberen steeds meer enthousiaste ondernemers mee te krijgen, samen moet je het toch doen, samen sta je sterk."

Heleen van Daatselaar

 

Op de vraag hoe de werknemers van Jan en Heleen hem/haar zouden typeren als collega en baas typeerde Jan zichzelf als iemand die een tikkeltje chaotisch is, maar vooral eerlijk en oprecht wil zijn tegen zijn medewerkers. Heleen beschreef zichzelf als iemand die vrolijk en energiek is. Maar altijd wel in is voor een lolletje.

Mooie zakelijke herinneringen heeft Jan genoeg, ongeveer twee keer per week krijgt hij in zijn winkel gebak van een tevreden klant. ‘’Je begint eraan te wennen. Ik had een klant aan de telefoon over een kapotte droger, ik heb mijn advies gegeven en nog geen uur later stond er een taart op de stoep."

Beide gaven ook antwoord op de stelling: alleen je eigen zaak aandacht geven of veel vrijwillig werk er naast doen?. Heleen doet liever veel vrijwillig werk ernaast, omdat ze naar eigen zeggen erg belangrijk vindt dat je als ondernemer niet op je eigen eilandje blijft werken, maar dat als je samenwerkt iets veel mooier en grootser kan maken. Jan heeft zich ingezet voor de voedselbank, maar is daar twee jaar geleden mee gestopt, ook doet hij nog wat dingetjes voor de kerk en andere ondernemers.

Jan Gardebroek

 

Dromen zijn er bij beiden ook genoeg, Heleen wil het nog jaren blijven doen en de service nog verder uitbreiden. Zou je ook een webwinkel willen maken? Was vervolgens de vraag. ‘’Deels wel, maar meer voor de kleine producten en advies. We vinden de stenen winkel belangrijk en we willen blijven promoten en persoonlijk blijven’’. Jan wil vooral door blijven gaan zoals ze nu bezig zijn, ze hebben een moeilijke tijd achter de rug en hij hoopt dat het niet meer voorkomt dat hij noodgedwongen mensen moet ontslaan. ‘’Vooral jezelf blijven vind ik belangrijk, en toonaangevend blijven qua service.’’

De laatste stelling van de uitzending luidde: Iedereen kan leren een ondernemer te worden. Heleen vind dat het ondernemerschap wel in je bloed moet zitten, je kunt het deels wel leren, maar het is een eigenschap die je moet bezitten. Ook Jan is het eens met Heleen en vind inderdaad dat je wel de competenties ervoor moet hebben, ‘’je kunt dingen wel leren, maar de drive om iets op te bouwen en als het een keer niet meezit om door te kunnen gaan is iets wat je bezit’’

 


Laat anderen ook weten van deze pagina
 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen