dinsdag 06 december 2016 09:37
PDF

Mol Fresh Food Putten wint Veluwse innovatieprijs

De Veluwse Innovatieprijs 2016 is gewonnen door Anthony en René Mol van Mol Fresh Food in Putten, gespecialiseerd in het machinaal schillen van uien en levering van verpakte uienblokjes en -ringen. Grofweg een derde van de productie bestaat uit een reststroom. Het bedrijf heeft, samen met partner BRS, onderzocht welke waardevolle stoffen uit de uienreststroom kan worden gewonnen. Met de producten kunnen de E-nummers vervangen worden en bijvoorbeeld glutenvrij uienpoeder gemaakt worden. Mol Fresh Food streed tegen Dialoc ID Products in Harderwijk en AARTEC Engineering uit Nunspeet. De Innovatieprijs is een initiatief van De Diamant van Midden-Nederland, het samenwerkingsverband van ondernemers op de Noord-Veluwe en in Zeewolde, dat vernieuwend ondernemerschap en vooruitstrevende bedrijvigheid stimuleert.

 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen