donderdag 18 oktober 2018 12:45
PDF

Enquete over nieuwe invulling speelplek Haruku in Barneveld

De gemeente Barneveld wil dat de speelplek aan de Haruku beter aansluit bij de wensen van de buurt. Daarom wordt een nieuw plan voor de speelplek ontwikkeld. Kinderen, ouders en omwonenden uit de wijk kunnen hun mening geven in een digitale enquête. Zij hebben hierover deze week een brief ontvangen. Deze enquête kan ingevuld worden tot en met 28 oktober 2018 op https://www.barneveld.nl/haruku.

De speelplek aan de Haruku is in opdracht van CV de Burgt II aangelegd tijdens de ontwikkeling van de woonwijk Eilanden Oost. De inrichting en uitstraling van de speelplek voldoen echter niet aan de verwachtingen van bewoners en de gemeente Barneveld. De gemeente wil dat de plek uiterlijk in maart 2019 opnieuw is ingericht. De uitkomsten van de enquête verwerkt CV de Burgt II eerst in een voorstel. Dit voorstel ontvangen de bewoners in november per post. Als het nodig en haalbaar is, worden eventuele vragen en suggesties verwerkt in een definitief ontwerp. Daarna kunnen de toestellen worden besteld.

Toelichting speellocaties Eilanden Oost Bij de ontwikkeling van Eilanden Oost zijn drie speellocaties met een divers aanbod aangewezen: • Haruku: Kleine kinderen (0-6), ontmoeten, hangen, glijden en waterspelen. • Buru: Jeugd (6-12), schommelen, klimmen / klauteren, ontmoeten. • Beekzone: Jongeren (12-18), voetballen, fitness, ontmoeten/ zitten, tafeltennis, rennen. Op deze manier is er voor iedere doelgroep een uitdagende plek in de wijk. De wat oudere kinderen mogen vaak wat verder van huis, vandaar dat het fitnessen en voetballen aan de rand van de wijk ligt.

Meer informatie Wilt u meer weten over deze speelplek? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0342. Projectleider is Gaatze Rekker.

 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen