dinsdag 18 oktober 2016 06:46
PDF

Barneveld wil 'Dijkje' betere uitstraling geven

De gemeente Barneveld is bezig met een plan om het Dijkje – de verbinding tussen de Nieuwstraat en de Jan van Schaffelaarstraat – een betere uitstraling te geven. Dat is nodig omdat het Dijkje door veel inwoners niet wordt gezien als winkelstraat, terwijl het wel een belangrijke functie in de winkelrouting heeft. Een nieuwe inrichting van de openbare ruimte met verrassende elementen moet de aantrekkelijkheid van het Dijkje verhogen. Bewoners en ondernemers zijn positief over de plannen. Het Dijkje wordt een voetgangersgebied in plaats van een weg. Het is de bedoeling om vrachtverkeer te weren uit het Dijkje, er komen nieuwe elementen met zitbanken en groen en de natuurstenen band in het Dijkje wordt voorzien van het verhaal van Jan van Schaffelaar. De gemeente wil het werk direct na de zomervakantie van 2017 uitvoeren.

 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen