zondag 14 oktober 2018 12:04
PDF

Vier op een rij voor Sparta Nijkerk VR1

Vitesse trainer Leonid Sloetski zei onlangs na de verloren wedstrijd tegen Ajax: Je kan beter 1 keer met 4-0 verliezen, dan 4 keer met 1-0. De vrouwen van Sparta Nijkerk maakten er hun eigen versie van: Je kan beter 4 keer met 1-0 winnen, dan 1 keer met 4-0. Voor de vierde keer op rij werd een 1-0 zege geboekt. Dit keer was DVS’33 VR2 het slachtoffer. Tijdens de wedstrijdbespreking vielen de nu al legendarische woorden: Gewoon de 0 houden, meiden, uiteindelijk wordt het toch 1-0! En zo geschiedde...

Leeuwin van de Week Sanne van Essen nam de aftrap op deze warme nazomerdag. Sparta Nijkerk mistte nog steeds een behoorlijk aantal geblesseerde speelsters, maar dicteerde het spel en kreeg al snel een paar goede kansen. Deze mistten echter precisie en bovendien had DVS’33 een uitstekende keepster in het doel staan. Het spel was van beide kanten niet om over naar huis te schrijven. De beste kans van de eerste helft kwam misschien wel op naam van DVS’33, maar het schot ging gelukkig voor de Spartanen rakelings over de kruising. Zo werd er gerust met een 0-0 brilstand.

Ontevredenheid in de kleedkamer; individueel was het goed, maar nu moest er nog samengespeeld worden. Dat ging de tweede helft wat beter en met een paar wissels kroop Sparta Nijkerk steeds dichter naar het doel van de tegenstander. Het geduld werd beloond, maar werd lang op de proef gesteld. In de 79e minuut kreeg Sparta Nijkerk een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. Specialist Jivika van Loenen twijfelde niet en schoot de bal met haar sterke linkerbeen hoog over de keepster in het doel. Wat volgde was een grote vreugde uitbarsting op het veld, maar ook op het dakterras van Sparta Nijkerk, dat weer vol stond met vele supporters.

De laatste 10 minuten probeerde DVS’33 nog de gelijkmaker te forceren met behulp van een aantal VR1 speelsters, maar de Sparta defensie hield stand, met een opnieuw uitblinkende Dana Wijnands als slot op de deur. In de slotfase mocht Nena Pieterse nog haar debuut maken in VR1. Samen met de andere VR2 speelsters Selina Duijst, Anne-Linde Geurts en Charissa Bree hielp ze mee om de 1-0 over de streep te trekken en dat lukte.

4 gespeeld, 12 punten, 4 voor en 0 tegen. Het fundament is sterk en de eerste stenen zijn gelegd. Volgende week een vrije zaterdag om het cement tussen de stenen wat rust te geven en dan vanaf 27 oktober weer verder bouwen met een hopelijk completere selectie.

Bijdrage: Hans Stam

 

 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen