donderdag 11 oktober 2018 12:15
PDF

Natuurwerkdag op zaterdag 3 november

In heel Nederland wordt op zaterdag 3 november a.s. op een groot aantal locaties gewerkt aan herstel en onderhoud van het landschap. Alleen in Gelderland al op meer dan 70 locaties.

In de omgeving van Nijkerk gaat de werkgroep Appel samen met de werkgroep Gerven en Hell en de landschapswerkgroep van IVN Nijkerk aan de slag op de hei van het landgoed Appel. In 2016 zijn in dit gebied inrichtingswerkzaamheden gestart om de landbouwgrond om te vormen naar nat en vochtig hooiland, heide en bos. Op termijn zal het een ecologische verbinding dienen te vormen tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe.

Op deze dag wil de IVN graag met een grote groep mensen aan de slag. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het omzagen van bomen en struiken en het rooien van bomen op natte hei, om zo de heide weer ruimte te geven. Ook kinderen vanaf 8 jaar mogen meedoen, mits ze onder begeleiding zijn van een ouder. Ook is het een mooie gelegenheid voor studenten om op deze manier een maatschappelijke stage te volgen.

Er zal worden begonnen om 9.30 uur. De dag zal duren tot 15.30 uur. Indien dit te lang is, kan er ook prima een dagdeel meegewerkt worden. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. Het enige wat u zelf dient te verzorgen zijn een paar stevige schoenen en kleding. Heeft u zin om mee te helpen op landgoed Appel? Dan kunt u zich aanmelden op de website van de landelijke natuurwerkdag. Op deze website kunt u meer informatie vinden over deze locatie en de overige plekken in Nederland.

 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen