maandag 01 oktober 2018 22:57
PDF

Sparta korfbal kan geen potten breken tegen Synergo

In een gewijzigde opstelling begon Sparta aan de wedstrijd in Utrecht tegen Synergo, Daniel van Doorne startte op de plaats van Wouter van den Brom. Sparta kwam in de eerste helft moeilijk tot scoren, bij Synergo waren de spitsen loepzuiver en zodoende werd het voor hun een eenvoudige middag. Einduitslag 25-18.


De eerste aanval van de Spartanen leverde direct een doelpunt op en Sparta had het verdedigend aardig onder controle, het leek een voorbode voor de wedstrijd. Niets was minder waar. Synergo nam de touwtjes in handen en wist de wedstrijd in de eerste helft al te beslissen. Met een ruststand van 12-6 werd de kleedkamer opgezocht zou je denken, niet in Utrecht. Door de bouw van een nieuwe sporthal, lag alles op z’n gat. Net als het kunstgras, het leek erop of hier een stel olifanten op hadden staan springen. Gelukkig voor beide ploegen, bleef iedereen ongedeerd.

De tweede helft was een ander beeld dan de eerste helft, Sparta wist hierin 12 keer te scoren, tegenover 13 van Synergo. In deze helft liet Sparta zien dat zij daadwerkelijk kunnen korfballen. Wanneer zij twee van zulke goede helften laten zien, is het zeker mogelijk om het iedereen uit de poule lastig te maken. Na de wedstrijd mochten de reserves van Sparta ook het knollenveld betreden, zij lieten Synergo 2 kansloos en wonnen met 10-15. Volgende week komt oud-bekende Nova op bezoek in Nijkerk.

 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen