maandag 01 oktober 2018 07:56
PDF

Kim Ruiter opnieuw matchwinner Sparta Nijkerk VR1

Maximaal resultaat voor de vrouwen van Sparta Nijkerk; 2 gespeeld, 2 gewonnen en een doelsaldo van 2 voor en 0 tegen. Een uitstekende start en de koppositie voor de debutant in derde klasse. Makkelijk ging het weer niet, maar verdiend was het zeker.

Leeuwin van de Week Romée Bredemeijer mocht de aftrap nemen en scoorde de eerste treffer van de middag. De gehavende Spartanen (4 geblesseerde speelsters) hadden de intentie om ook snel te scoren, maar dit lukte helaas niet. SVHA kreeg zelfs de beste kans om de score te openen, maar keepster Dana Wijnands voorkwam dit met een uitstekende redding. Dit was meteen ook de laatste keer dat ze handelend moest optreden, want Sparta Nijkerk had de wedstrijd onder controle, hoewel het zeker de eerste helft niet best speelde. Veel balverlies en aanvallend vrij onmachtig.

Met 2 wissels in de rust kwam er wat meer dreiging voorin en dit betaalde zich al uit in de 51e minuut. Uit een corner van Demi van den Brink kwam de bal voor de voeten van invalster Kim Ruiter, die niet aarzelde en de bal tegen de touwen schoot. Vorige week was ze al matchwinner en ook dit keer bleek haar treffer goud waard. Er werd namelijk niet meer gescoord. Er ontstond nog wat commotie toen Sparta Nijkerk haar laatste wissel inbracht en tegelijkertijd een blessurebehandeling moest uitvoeren, maar gelukkig voor trainer Mirsad Abdulovic kon de wedstrijd uitgespeeld worden met 11 speelsters.

Voetballend valt er nog genoeg te verbeteren, maar organisatorisch staat het goed. Er wordt weinig weg gegeven. Het zou alleen prettig zijn en meer rust geven als er wat makkelijker en eerder gescoord zou worden. Volgende week speelt Sparta Nijkerk VR1 een uitwedstrijd in Wageningen tegen SKV VR1.

Bijdrage: Hans Stam

 

 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen