dinsdag 21 februari 2017 14:37
PDF

Omroep Nijkerk kiest voor andere vorm van samenwerking

Sinds 2014 werkt Omroep Nijkerk(Omroep N) samen met Radio Barneveld, VeluweFM en sinds kort ook met HarderwijkFM onder de naam VOC Lokaal. De samenwerking bestaat op dit moment uit het delen van programma’s, middelen en het verlagen van het kostenniveau. Na drie jaar samenwerking constateert Omroep N echter dat de lokale identiteit onder druk is komen te staan. Om die reden is besloten de koers ten aanzien van de lokale programmering te wijzigen.

Omroep N blijft samenwerken onder VOC Lokaal, maar zal in de programmering meer aandacht gaan besteden aan de eigen regio. Dit betekent dat Omroep N meer eigen programma's gaat uitzenden die gericht zijn op haar eigen verzorgingsgebied. Met de nieuwe programma's wordt er een kwaliteitsimpuls gegeven aan de lokale programmering en wordt de lokale identiteit beter gewaarborgd.

Tot nu toe werd er op werkdagen tussen 07:00 en 19:00 uur een centrale programmering uitgezonden die voornamelijk bestond uit muziekprogramma’s. In de nieuwe situatie gaat Omroep N ook overdag weer eigen programma’s uitzenden.

“Dat we voor een andere koers kiezen betekent niet dat er geen draagvlak is voor de vorming van èèn streekomroep. We geloven nog steeds in de samenwerking zoals deze door de OLON/NLPO wordt voorgesteld en we zien veel kansen voor een sterke streekomroep in deze regio.” Aldus Omroep N voorzitter Ari-Jan van de Bunt.

De komende maanden zullen door de omroepen gebruikt worden om te komen tot een gezamenlijke organisatie die in staat is om het gehele verzorgingsgebied beter te voorzien van nieuws, cultuur en lokale informatie. Uiteraard worden er nog steeds programma's van de partneromroepen gebruikt en ook de programma's van Omroep N blijven beschikbaar.

Tegelijkertijd wordt er los van de programmering door de gezamenlijke besturen hard gewerkt aan de vorming van een slagvaardige organisatie. Een die ook in de toekomst de lokale identiteit kan behouden en de positie in de haarvaten van de samenleving kan versterken.

 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen