maandag 26 december 2016 11:38
PDF

"Welles-nietes" spel in raad Nijkerk rond 'Dialoog'

Het CDA in Nijkerk zegt in een persbericht dat men in de raadsvergadering tegen de voorstellen voor de dialoog met de samenleving heeft gestemd. Het CDA zegt nadrukkelijk voor een dialoog te zijn, maar dan wel met minder ambtelijke inzet, dus minder vervangende inhuur en dus tegen lagere kosten. Volgens het CDA werd pas op het laatste moment een kostenplaatje van in totaal € 540.000 gepresenteerd. De partij zegt graag de discussie te zijn aangegaan om dat bedrag fors naar beneden bij te stellen. "Helaas was daar geen ruimte voor of waren anderen niet bereid daar aan mee te werken", aldus het bericht. In de meningsvormende commissievergadering is het CDA door coalitiepartijen Pro21, De Lokale Partij en de VVD gevraagd om in de raadsvergadering met alternatieven te komen. Die handreiking is volgens die partijen echter niet opgepakt.

Hieronder het volledige en integrale persbericht van het CDA in Nijkerk: 

CDA stemt tegen dialoog wegens te hoge kosten.

In de raadsvergadering heeft het CDA tegen de voorstellen voor de dialoog met de samenleving gestemd. Het CDA zegt nadrukkelijk voor een dialoog te zijn, maar dan wel met minder ambtelijke inzet, dus minder vervangende inhuur en dus tegen lagere kosten.

Het CDA licht het verder toe: “Bij de voorbereiding van de clusters 1 en 2 van de dialoog werd pas op het laatste moment een kostenplaatje van in totaal € 540.000 gepresenteerd. Wij vonden dat een te hoog bedrag en waren graag de discussie aangegaan om dat bedrag fors naar beneden bij te stellen. Helaas was daar geen ruimte voor of waren anderen niet bereid daar aan mee te werken, zodat het CDA uiteindelijk tegen dat voorstel heeft gestemd. Nu zien we bij de kaderstelling voor de clusters 3 t/m 5 van de dialoog een gelijksoortige situatie, een totaal budget van nog steeds € 415.000 en dat vinden wij nog steeds te hoog. Daarom hebben wij ook nu tegen dit raadsvoorstel gestemd.”

Het CDA is voor een dialoog, maar wil daar vooraf een veel lager taakstellend budget aan koppelen, zodat de ambtelijke organisatie daar een passend programma bij kan ontwikkelen. Ook het huidige, veel duurdere programma wordt vooral uitgewerkt en uitgevoerd door de ambtelijke organisatie. Bij een lager budget dan nu is toegekend zal dat volgens het CDA mogelijk tot een wat ander programma en een andersoortige uitvoering leiden, maar ook dat kan nog steeds tot bruikbare uitkomsten leiden.

EINDE PERSBERICHT

Hieronder het volledige en integrale persbericht van de politieke partijen PRO21, De Lokale Partij en VVD in Nijkerk:

Vervolg Samen aan Zet wordt gesteund

NIJKERK - De gemeenteraad heeft donderdag 22 december ingestemd met de kaders voor de laatste drie groepen in het kader van ‘Samen aan Zet’. Het CDA stemde als enige partij tegen. Het CDA zegt volledig achter ‘Samen aan zet’ te staan maar de kosten te hoog te vinden. In de meningsvormende commissievergadering is het CDA door de coalitiepartijen Pro21, De Lokale Partij en de VVD gevraagd om in de raadsvergadering met alternatieven te komen. Die handreiking is niet opgepakt. Hoewel het CDA niet kan aangeven hoe het goedkoper kan en/of welke werkzaamheden de gemeente dan maar niet meer moet uitvoeren, stemde het toch tegen.

EINDE PERSBERICHT

 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen