donderdag 25 augustus 2016 08:53
PDF

Bosbad Putten Verlengt de zomer

Bosbad Putten verlengt de zomer tot nieuwjaarsdag PUTTEN – De zomer van 2016 gaat de geschiedenisboeken in als nat en koel. Ook Bosbad Putten telde aanzienlijk minder tropische dagen dan gemiddeld in andere jaren. Daarom heeft het subtropische zwembad een speciale actie bedacht. “We verlengen de zomer tot nieuwjaarsdag”, licht manager Dick Eijlander toe. “Dat doen we door eenmalig een zeer forse korting te geven op het winterabonnement”. Die korting is meer dan 40%. Normaal betaalt een zwemmer voor onbeperkt entree tot het bad 86,95 euro voor de periode van 5 september tot en met 31 december. “Nu is dat 50 euro”, vertelt Eijlander. “Zo willen we de mensen het zomerse gevoel laten vasthouden”. Dit is in het subtropische zwembad ook geen probleem. Naast binnenbaden voor baantjestrekkers springt vooral het subtropische bad in het oog. Ook zijn er diverse wellness voorzieningen en voor (met name jongere) bezoekers is er een spectaculaire glijbaan.

 

Bosbad Putten is met 250.000 bezoekers per jaar de grootste toeristische publiektrekker van Putten. Naast veel bezoekers uit Putten en omliggende gemeenten vormen ook de vakantiegasten van Veluwse recreatiebedrijven een belangrijke doelgroep. Op hoogzomerse dagen weten soms duizenden gasten het bad te vinden, maar ook in de winter passeren regelmatig tussen de 500 en 1000 bezoekers de kassa. “Sinds enige tijd zijn we ook ruimer geopend op zondagen. Zwemmers kunnen dan bij ons terecht van 9.00 tot 16.30 uur”, aldus Eijlander.

 

Bosbad Putten heeft ook alle faciliteiten voor mensen die aan hun conditie en fitheid willen werken. De afgelopen decennia is hardlopen bijzonder populair geworden, maar nu trekken ook veel mensen één of twee keer week baantjes in Bosbad Putten. Eijlander: “Hardlopen kost het nodige aan uitrusting, is blessuregevoelig en tijdens natte en koude winteravonden niet erg aantrekkelijk voor veel sporters. In ons zwembad gaan ze dan baanzwemmen en trainen bijna alle spiergroepen. Cardiologen zien baanzwemmen als dé ideale sport om uithoudingsvermogen op te bouwen. Het klimaat in ons bad is bovendien altijd zomers.”

 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen