donderdag 28 juli 2016 22:01
PDF

Nieuwe druk Eemsnoerkaart

Vorig jaar verscheen voor het eerst de Eemsnoerkaart. Een kaart voor fietsers en wandelaars in het Eemgebied. De kaart werd goed ontvangen en vandaar dat nu een tweede druk is verschenen. Op de kaart zijn 45 interessante punten aangegeven, waar veel is te ontdekken over de eigenheid van dit prachtige gebied; over het water, de cultuurhistorie en het landschap. De kaart geeft de startpunten van de klompenpaden in Eemland en de knooppunten van de fietsroutes in de genoemde driehoek, als ook een aantal mooie pleisterplaatsen bij horecagelegenheden. De kaart is regenbestendig en is voor een gering bedrag te koop bij verschillende verkooppunten in Eemland en bij de fietsboot.

 

Het Eemgebied is op de Eemsnoerkaart ruim genomen met de driehoek tussen Huizen – Nijkerk en Amersfoort. De kaart is vooral geschikt voor fietsers die het gebied in de omtrek van de rivier de Eem willen leren kennen.
De kaart is een uitgave van de coöperatieve vereniging Eemsnoer. Een vereniging die zich inzet voor het vertellen van het verhaal van de Eem en het Eemgebied, waardoor de bezoeker het gebied in samenhang gaat beleven en men er steeds naar wil terugkeren. Zeker zo belangrijk is dat het Eemsnoer de waardering van eigen bewoners voor het gebied vergroot.

 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen