Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Nieuws | Omroep Nijkerk

Ongeval kruising Ambachtstraat en Berencampweg

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 17 november 2017 08:44

Op de kruising Ambachtsstraat en Berencamperweg in Nijkerk zijn vanochtend een auto en motor gebotst. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. De auto en motor worden afgesleept door een berger.  De politie doet onderzoek naar het ongeval

 

Minder WW uitkeringen in regio

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 17 november 2017 08:42

Het aantal te verstrekken WW-uitkeringen in Amersfoort is het afgelopen jaar flink gedaald. Met een daling van 15 procent zit de regio met de afname onder het landelijk gemiddelde (18,2 procent).  Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Met 3268 geregistreerde inwoners, 3,9 procent van de werkzame bevolking, telt Amersfoort het hoogste aantal WW-uitkeringen in de regio Eemland. Gevolgd door Soest (852) en Nijkerk (655).  De grootste afname van het aantal WW-uitkeringen vond plaats in Barneveld (23,3 procent).

 

Busje popband in brand op A1

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 17 november 2017 08:39

Een Duits busje is op de A1 bij Eemnes in brand gevlogen. Dat gebeurde tijdens het rijden op de snelweg. De bestuurder reed de vluchtstrook op en stapte uit. Niemand lijkt gewond te zijn geraakt. Door de autobrand is de parallelbaan richting Amersfoort dicht. Verkeer wordt aangeraden te keren bij de afrit Soest. De brandweer heeft het vuur geblust.

 

Onderhoud begraafplaats Nijkerkerveen van start

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 17 november 2017 08:36

In Nijkerkerveen is door het plaatselijke aannemersbedrijf J. van de Brom een begin gemaakt met het onderhoud van de voetpaden en het groen op de begraafplaats.  Begonnen is met het opruimen en aanpassen van een aantal vakken met beplanting. Hiermee worden de in slechte staat verkerende asfaltpaden op een deel van de begraafplaats vervangen door nieuwe betonverharding of gebakken straatstenen. Aansluitend vindt nieuwe aanplant plaats van bomen en heester.

 

Eetkamer Ina's Barneveld gaat stoppen

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 17 november 2017 08:31

Ina's Eetkamer aan het Torenplein 29 in Barneveld gaat aan het eind van dit kalenderjaar stoppen. Eigenaar Ina Burgers wil zich richten op een andere carrière, waar ze naar eigen zeggen veel zin in heeft. Haar plan is om na een opleiding begrafenisondernemer te worden. ,,Om die reden heb ik besloten mijn zaak te verkopen." Met ingang van 1 januari 2018 gaat Ilse Blom verder in het karakteristieke pand, een voormalig melkhuisje uit 1920.

 

Corvette bij Stroe tegen vangrail

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 16 november 2017 12:25

De bestuurder van een Corvette heeft vanmorgen een hoofdwond opgelopen toen hij met zijn sportwagen tegen de vangrail botste op de A1 bij Stroe, ter hoogte van het La Place restaurant. De snelweg werd gesloten. De rechter rijstrook is inmiddels weer vrijgegeven. De linker rijstrook bleef dicht voor schoonmaak en schadeherstel van de vangrail. Het verkeer werd geadviseerd om te rijden via Arnhem/Utrecht .

 

 

Auto ramt bushokje

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 17 november 2017 08:40

Een auto heeft een bushokje geramd langs de N199 in Bunschoten.  Daar ging een botsing met een andere auto aan vooraf. Een van de twee auto's schoot door en ramde het bushokje. Een persoon raakte gewond aan zijn hoofd. Dat is ter plekke gehecht.  Volgens een ooggetuige ontstond het ongeluk doordat een van de bestuurders door rood reed. De politie onderzoekt dat. De kruising was vanwege het ongeluk enkele uren afgesloten. Beide auto's raakten total loss en zijn afgevoerd.

 

Recordopbrengst 'Proef de Herfst'

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 17 november 2017 08:38

Tijdens het benefietdiner Proef de herfst op 12 oktober is een recordbedrag van ruim 15.000 euro ingezameld. Het geld is bijeengebracht door de verkoop van de entreekaarten, samenwerking met meerdere sponsors, de veiling en de opbrengst van de drankjes.  Afgelopen week hebben Wim van Bokhorst en Willem Spronk namens de Lionsclub Nijkerk twee cheques overhandigd aan de gekozen goede doelen van Proef de herfst 2017. Meer informatie is te vinden via de website van de serviceclub: nijkerk.lions.nl.

 

Bouwplannen Vrijheidslaan Noord kunnen doorgaan

PDF
Nieuws - Nijkerk
vrijdag 17 november 2017 08:33

De plannen voor de bouw van 29 woningen op de locaties Vrijheidslaan-Noord in Nijkerk kunnen doorgaan. Tegen het ontwerp bestemmingsplan zijn geen bezwaren ingediend. Dat maakt dat het nu kan worden voorgelegd aan de gemeenteraad voor een definitieve vaststelling.  Met de omwonenden zijn al gesprekken gevoerd. Ook heeft de initiatiefnemer voor het plan overeenkomsten gesloten om de benodigde gronden te verwerven. Ook bij de verdere uitvoering van de plannen worden omwonenden regelmatig geïnformeerd.

 

Weerbericht Donderdag en Vrijdag

PDF
Nieuws - Nijkerk
donderdag 16 november 2017 12:32

Grijs met plaatselijk af en toe regen. Vrijdag perioden met zon

Het is vandaag opnieuw grijs met plaatselijk af en toe (soms buiige) regen, lokaal komt langs het IJsselmeer nog mist voor. Vanavond trekt een smalle regenzone van noordwest naar zuidoost over het land, waarna het droog wordt en gedeeltelijk opklaart. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zwak tot matig uit zuidelijke, later zuidwestelijke richting. Achter de regenzone draait de wind naar noordwest. Aan zee wordt de wind matig tot vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied in de avond enige tijd krachtig.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1556