Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Nieuws | Omroep Nijkerk

Harderwijk: coffeeshop Liberty definitief op slot

PDF
Nieuws - Harderwijk
maandag 17 juli 2017 14:30

Burgemeester Van Schaik van de gemeente Harderwijk heeft op 13 februari dit jaar besloten dat de exploitatie van coffeeshop Liberty definitief beëindigd moet zijn per 1 juni 2017. Hiertegen is bezwaar gemaakt door onder andere de exploitant van de coffeeshop. Omdat op 1 juni 2017 de bezwaarprocedure nog niet was afgerond, heeft de burgemeester in mei besloten om de datum van 1 juni 2017 te wijzigen. De onafhankelijke bezwaarschriftencommissie heeft de burgemeester nu geadviseerd om het besluit tot beëindiging van de exploitatie van de coffeeshop in stand te laten. De burgemeester neemt dit advies over en verklaart het bezwaarschrift van de exploitant ongegrond. Concreet moet de exploitatie van de coffeeshop uiterlijk op 4 augustus dit jaar definitief beëindigd zijn.   

CBB zoekt stemmen die boekdelen (in)spreken

PDF
Nieuws - Ermelo
maandag 17 juli 2017 14:19

De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden in Ermelo, kortweg CBB, produceert onder andere boeken in gesproken vorm. Hierdoor kunnen mensen met een leesbeperking blijven lezen. Dit werk doet de CBB met een team van vrijwilligers, die uiteenlopende boeken in verschillende genres inlezen. Om dit werk te kunnen blijven doen, zoekt het CBB uitbreiding. Via de website http://testjestem.nl/ kunnen potentiële nieuwe vrijwilligers online een stemtest doen en ontdekken of hun stem boekdelen spreekt. De CBB zoekt vrijwilligers woonachtig in een straal van 40 kilometer rondom Ermelo.


 

Scooterrijder ten van in Voorthuizen

PDF
Nieuws - Barneveld
maandag 17 juli 2017 09:01

Op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen is zaterdagavond een jongeman op een scooter ten val gekomen. De bestuurder reed vanuit de richting van Garderen naar Voorthuizen en kwam door een verhoging in het wegdek ten val. Na controle van de ambulancedienst bleek de jongeman lichtgewond te zijn. Hij is door de ambulancedienst in Voorthuizen bij zijn woonadres gebracht. De scooter liep lichte schade op. Foto: 112persfotografie. 

Deelnemers vrijgezellenfeest met de schrik vrij bij ongeval Putten

PDF
Nieuws - Putten
maandag 17 juli 2017 08:54

Zaterdagavond is in Putten een personenvoertuig met daarin meerdere personen van een vrijgezellenfeest tegen een boom gereden. Het incident vond plaats op de Voorthuizerstraat. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel raakte het voertuig ernstig beschadig. Het is nog niet bekend hoe het ongeval kon gebeuren. Foto: Damian Ruitenga/112persfotografie. 

Ongeval op A1 bij Barneveld

PDF
Nieuws - Barneveld
maandag 17 juli 2017 08:46

Op de A1 bij Barneveld heeft vrijdagavond een kop-staartaanrijding plaats gevonden tussen twee personenauto’s. De politie en een berger kwamen ter plaatse. Door het ongeval is één rijstrook afgesloten geweest. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Foto: Teus Snel / 112persfotografie. 

CJG Ermelo heeft nieuwe website

PDF
Nieuws - Ermelo
vrijdag 14 juli 2017 12:39

Het CJG Ermelo heeft een nieuwe website. De site www.cjgermelo.nl heeft een eigentijdse uitstraling en biedt informatie over opvoeden en opgroeien. Het CJG Ermelo is er voor iedereen die vragen heeft over het opvoeden en de ontwikkeling van een kind, vanaf de kinderwens totdat het kind volwassen is. Bij CJG Ermelo werken jeugd- en gezinswerkers, logopedisten, opvoeddeskundigen en (ortho)pedagogen. Fysiek binnenlopen bij CJG Ermelo kan ook nog steeds, op de Dokter van Dalelaan 12. 

Nijkerkerveen: katten overleden, ook angst voor verdrinking kinderen

PDF
Nieuws - Nijkerkerveen
maandag 17 juli 2017 14:09

De nieuwe, brede waterweg langs de nieuwbouwwijk De Hoge Venen in Nijkerkerveen is levensgevaarlijk. Dat vinden de bewoners van de wijk. Langs de diepe afwatering aan de dr. Van de Kolkstraat staat geen hekwerk en dat heeft er inmiddels toe geleid dat diverse katten zijn verdronken. De bewoners zijn bang dat dit ook hun kinderen kan gebeuren. De betonnen wand is te steil en te hoog om naar boven te klauteren op het moment dat iemand in het water valt. De gemeente Nijkerk heeft aangegeven maar beperkt hekwerken te willen plaatsen. Het overige traject dienen de bewoners zelf op te lossen, zo luidt het verwijt. Daar moet snel verandering in komen, vinden de omwonenden. Tekst en foto: Kees van den Heuvel.  

Auto botst tegen benzinepomp in Hooglanderveen

PDF
Nieuws - Algemeen
maandag 17 juli 2017 08:58

Bij het Esso-tankstation aan de A28 ter hoogte van Hooglanderveen is zaterdagavond een auto met hoge snelheid tegen een paal van de benzinepomp aangereden. De pompbediende hoorde een auto aan komen met piepende banden en schakelde de noodknop in. Bij de botsing is de auto in brand gevlogen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en hebben het voertuig geblust. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond. Over de toedracht van het ongeval is niets bekend. Foto: Teus Snel/112persfotografie. 

Twee voertuigen beschadigd bij ongeval op A1 bij Stroe

PDF
Nieuws - Barneveld
maandag 17 juli 2017 08:49

Op de rijksweg A1 ter hoogte van Stroe zijn zondagavond twee personenvoertuigen met elkaar in botsing gekomen. Bij het ongeval raakten de twee voertuigen zwaar beschadigd. Ook de vangrail is door het ongeval ernstig beschadigd geraakt. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De voertuigen zijn opgehaald door een berger. De toedracht van het ongeval is onbekend. Foto: Damian Ruitenga/112persfotografie.

 

Aansluiting Hattem bij RNV zorgt voor vervanging door SNV

PDF
Nieuws - Algemeen
vrijdag 14 juli 2017 12:43

Binnenkort staat bij de gemeenteraad van Hattem een voorstel op de agenda om de gemeente aan te laten sluiten bij de Samenwerking Noord Veluwe, kortweg SNV. Het college zal een voorstel daartoe voorleggen aan de gemeenteraad. De al bestaande Regio Noord Veluwe (RNV) wordt daarmee vervangen door SNV. De colleges van B&W van de deelnemende gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem gaan dat aan hun gemeenteraden voorstellen. In de oude RNV waren zowel Hattem als Heerde vertegenwoordigd. De raad van Heerde heeft echter gekozen voor aansluiting bij de Stedendriehoek/Cleantech Regio. Als de gemeenteraden met het voorstel instemmen is de samenwerking SNV per 1 januari 2018 een feit.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1615