Koppelingen

Nieuws uit Nijkerk en de regio

Nieuws | Omroep Nijkerk

Harderwijk zuigt eikenprocessierups weg

PDF
Nieuws - Harderwijk
dinsdag 27 juni 2017 19:13

De eikenprocessierups wordt in de gemeente Harderwijk bestreden door nesten weg te zuigen. Dit is al tweemaal op verschillende plaatsen in Harderwijk gebeurd. Het wegzuigen van nesten is effectief en voorkomt overlast. Wanneer inwoners een nest van de eikenprocessierups signaleren, dan kunnen ze dat melden bij Snel Herstel, tel. 411 333 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Tegen betaling van hetzelfde tarief als voor het weghalen van wespennesten, haalt de gemeente de nesten weg. 

Studie naar opties rond oostelijke rondweg Barneveld

PDF
Nieuws - Barneveld
dinsdag 27 juni 2017 17:43

Er wordt gewerkt aan een concreter plan voor de nieuwe oostelijke rondweg om Barneveld. De gemeente Barneveld wil middels een studie drie verschillende varianten van de toekomstige rondweg nader uit werken. Die studie moet vervolgens leiden tot een voorkeursvariant. Niet eerder dan halverwege 2018 moet er een tracébesluit volgen. Daarna gaat de gemeente in overleg met grondeigenaren. Het begin- en eindpunt staan al vast. Vanaf de Hoenderlaan/Bankivalaan, ten zuiden van Veller, moet de nieuwe rondweg via een rotonde aansluiten, dan met een tunnel onder de Valleilijn door richting de Wesselseweg, waar de weg moet uitkomen op de nieuw aangelegde rotonde Wesselseweg/Hanzeweg. 

Rechter: SRO moet betalen in zaak rond gewonde zwembad Nijkerk

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 27 juni 2017 17:29

SRO, de uitbater van zwembad Bad Bloemendal in Nijkerk is door de rechter veroordeeld tot het betalen van een hoge schadevergoeding aan de nu 22-jarige Wijnand Bijlsma uit Putten. De jongen brak in 2011 op 16-jarige leeftijd zijn nek in het Nijkerkse zwembad. De exploitant hield volgens de rechtbank onvoldoende toezicht bij de familieglijbaan waar het ongeval plaatsvond. Het slachtoffer raakte vanaf zijn borststreek verlamd. Hij belandde vanaf de glijbaan in een deel van het bad dat slechts 1.10 meter diep is en brak hierbij twee ruggenwervels, met een complete dwarslaesie tot gevolg. Ten tijde van het incident zou er geen badmeester op het platform hebben gestaan om hem te wijzen op verboden houdingen op de glijbaan. SRO betreurt het ongeval maar onthoudt zich vooralsnog van commentaar op het vonnis. 

Vanaf 2018 meer gratis parkeren in Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
dinsdag 27 juni 2017 17:12

Vanaf 2018 wordt het gratis parkeren in de binnenstad van Harderwijk uitgebreid. Op de zaterdagen en zondagen kan straks twee uren gratis geparkeerd worden in de Houtwalgarage en op het Westeinde parkeerterrein. De fracties van CDA, D66, GHH, PVDA en VVD drongen hier via een motie op aan. De partijen hebben samen een meerderheid, en daarom werd de motie aangenomen. Hiermee wordt invulling gegeven aan punt 2 uit het BRO rapport uit 2016. Ondernemers hopen nu dat ook punt 1, dat volgens de ondernemers de hoogste prioriteit heeft, de koopzondag, ook een stap dichterbij komt. Die lijkt zich aan te dienen tijdens de eerstvolgende gemeenteraads-verkiezingen in maart 2018. 

Woning in brand in Barneveld

PDF
Nieuws - Barneveld
dinsdag 27 juni 2017 17:06

In een woning aan het Hertespoor in Barneveld is maandagmiddag brand uitgebroken in een meterkast. De brandweer van Barneveld kwam ter plaatse en is direct begonnen met bluswerkzaamheden. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel kwam er veel rook vrij. Hoe de brand is ontstaan is onbekend. Mogelijk is er kortsluiting ontstaan. Het pand raakte flink beschadigd. Foto: 112persfotografie. 

Tijdelijk niet parkeren op het Klooster in Harderwijk

PDF
Nieuws - Harderwijk
maandag 26 juni 2017 18:14

Bezoekers aan Harderwijk kunnen tijdelijk niet parkeren op het Klooster. Dit in verband met het podiumspektakel dat plaatsvindt op 29 en 30 juni en op 1 juli. De parkeerruimte is niet beschikbaar in de periode van maandag 26 juni tot en met maandag 3 juli om 18.00 uur. In die week worden voorafgaand aan de opvoering het podium en de tribunes opgebouwd en na de uitvoering weer afgebroken.

 

Kettingbotsing op A28 tussen Putten en Nijkerk

PDF
Nieuws - Putten
dinsdag 27 juni 2017 17:38

Maandagmiddag heeft een flinke kettingbotsing geleid tot een ravage op de A28 tussen Putten en Nijkerk. Daarbij botsten tenminste vier auto's op elkaar. Vanwege het ongeval werden de twee linkerrijbanen enige tijd afgesloten. Verkeer werd over de invoeg- en vluchtstrook geleid. Die situatie zorgde voor een file met een lengte van ruim 6 kilometer en een vertraging van meer dan een half uur. Eén persoon is perm ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De voertuigen liepen flinke schade op. 

VVD Ermelo benoemt Yuri Visser tot lijsttrekker

PDF
Nieuws - Ermelo
dinsdag 27 juni 2017 17:18

De ledenvergadering van de VVD heeft Yuri Visser tot lijsttrekker benoemd voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De 37-jarige liberaal is de laatste vier jaar binnen de VVD actief geweest als fractievolger, secretaris en waarnemend bestuursvoorzitter. In die laatste functie is hij opgevolgd door Hans van Zetten. Met zijn benoeming tot lijsttrekker hebben de VVD-leden in Ermelo gekozen voor vernieuwing en verjonging van het politiek leiderschap. Yuri Visser is in het dagelijks leven als zelfstandig ondernemer de beheerder en oprichter van de online geschiedenismagazine Historiek.net. Hij woont sinds 1988 in Ermelo. In september stelt de VVD Ermelo het verkiezingsprogramma 2018-2022 vast en in november worden de overige volksvertegenwoordigers op de kieslijst aangewezen. 

OZB-belasting Nijkerk terug op oude niveau

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 27 juni 2017 17:09

De onroerend zaakbelasting gaat in Nijkerk met 10% omlaag. Dat hebben de coalitiepartijen De Lokale Partij, Pro21 en de VVD opgedragen in een motie tijdens de behandeling van de voorjaarsnota, welke werd gesteund door de fracties van de ChristenUnie/SGP en CDA. Daarmee is de OZB-verhoging van drie jaar geleden weer ongedaan gemaakt. Aanvankelijk was een verhoging nodig om de betaalbaarheid van het Sociaal Domein te kunnen bekostigen. De reserves van het Sociaal Domein zijn echter inmiddels gegroeid tot circa 5,5 miljoen euro en is er voldoende geld in kas. Mocht zich toch nog onverhoopt tekorten voordoen in het Sociaal Domein in 2018, dan kan dat worden aangevuld vanuit de algemene reserves, zo melden de fracties van VVD, De Lokale Partij en Pro21. 

Horecadag Nijkerk in de startblokken

PDF
Nieuws - Nijkerk
dinsdag 27 juni 2017 15:16

Sinds enkele jaren is het Horecadag, het feestje van de Nijkerkse horeca, vaste prik op de evenementenkalender. De Horecadag vindt plaats op de tweede woensdag in juli. De Nijkerkse Ondernemersvereniging en eigenaars van café’s en restaurants op het Plein nodigen inwoners uit voor een gezellige avond met live muziek, tussen 18.00 en 0.00 uur. Om 18 uur wordt gestart met de kinderdisco. Dansschool Badabounce Streetdance doet mee en zorgt dat alle kids nog wat nieuwe dance moves leren, aldus de organisatie. 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1603